”Copiii nu vin atunci când dorim noi, ci când Dumnezeu consideră că este momentul.”

”Inima are un câmp de 5 ori mai mare decât creierul. Când vrei ceva cu adevărat, trece-l prin inima.”

Nu mai știu unde am citit asta, cândva de mult, dar mi-a rămas citat de viață. Cred ca v-am mai povestit că am un panou de dorințe. De la poze cu pantofi, genți, excursii până la poza asta. Visam de când eram adolescentă că o să am o fetiță. Și a venit Claudel, copilul perfect: bun, empatic, deștept, plin de viață și de iubire. După ce ai atins perfecțiunea sau ai câștigat cel mai mare trofeu posibil, nu-ți mai vine sa intri în competiție. Asta și dragostea nebună pentru handbal m-au făcut să amân în fiecare an.

Însărcinată în 6 luni, la turneu internațional
Cu 1 săptămână înainte de Claudel

”Anul asta trebuie să câștigăm la junioare 3,după la 2, 1.” N-aveam timp. Am trăit decepții cât pentru o viață de om, dar n-am regretat nici o secunda tot ce am făcut pentru ca satisfacția de a face bine altora e unică și putini oameni au parte de ea.

Când am pierdut o persoană apropiată sufletului meu, mi-am dat seama că necazurile ți le împarți doar cu familia.

Dar copiii nu vin când dorim noi. După ce ne-am mutat la Bistrița, Claudel îmi povestea tot timpul cum toți colegii lui au frățiori cu care să se joace și doar el e singur. Renunțasem, cel putin declarativ sa mai cred ca o sa fiu mama a doi copii, dar n-am încetat niciodată sa sper. Pentru ca Dumnezeu mi-a dat întotdeauna, dar intotdeauna ceea ce mi-am dorit. Și când nu a făcut-o, mi-a pregătit ceva mai bun în schimb.

Eram în cantonamentul echipei Naționale, la Campionatul Mondial, când intr-o noapte am visat ca aveam o fetita. Obișnuiesc sã am coșmaruri sau vise care mă răscolesc cand sunt stresată așa ca nu am băgat neaparat în seama. După 2 zile mi-am făcut totuși un test de sarcina. Ziua următoare încă 2. M-am tot gândit dacă sa spun cuiva, dar mi se părea ireal, și mi-era teama. Visul meu e real și astăzi, după 6 luni.

Nu am obținut nimic ușor și fără muncă în viața mea, deși am o față și un corp (în concediu momentan) care mă puteau ajuta. Pentru că, în lumea în care trăim, o femeie are dreptul sa fie drăguță și frumoasă dar în nici un caz sa aibă păreri. O femeie are dreptul sa fie sexy dar în nici un caz și inteligentă. Așa că, cu încăpățânarea specifică mie, am ales întotdeauna sa fiu exact cine îmi doresc sa fiu și sa fac lucrurile exact cum gândesc eu ca trebuie făcute.

Uite-mă astăzi, binecuvântată de Dumnezeu cu viață în pântecul meu și cu împlinirea imensă ca las încă una ca mine pe pământ.

Doamne, iti mulțumesc!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *