Draga mea,

Iată-mă, însărcinată în 36 de săptămâni, nedormind nopțile de emoție ca te voi vedea curând.

Tu ești al doilea nostru copil și voi fi sinceră cu tine – este înfricoșător. Este înfricoșător când ne gândim cum vom gestiona relația dintre tine și Claudel, care va fi deja un adolescent când tu vei începe sa întrebi despre toate. Dar, sa știi, ca el a fost cel care ne-a convins ca familia noastră are atât de multa dragoste de oferit, încât mai are nevoie de un membru. După mutarea la Bistrița, se plângea mereu ca doar el nu are un frățior cu care sa se joace, în timp ce toți colegii și prietenii lui au.

In fiecare weekend merge la shopping și iti cumpara câte o jucărie roz. Se gândește ca sigur te vei plictisi repede de ele și e important sa ai multe. De fiecare data când te miști în burtica mea, îmi aduce ceva de mâncare, ca ești micuța și ți-e foame. Bănuiesc ca ți-ai găsit deja un protector pentru toată viața. O sa fie distractiv sa văd cum te descurci când o sa vrei sa ieși la întâlniri cu băieți.

Am văzut inima ta bătând când aveai doar șase săptămâni. Corpul meu nu mai era doar al meu – era și al tău. Medicul încă nu ne putea spune dacă ești băiat sau fată, dar am știut mereu ca o sa am o Sofia a mea. Era și greu sa fi Alexandru sau Andrei, pentru ca, Claudel a ridicat stacheta foarte sus, fiind băiețelul perfect.

Intr-o zi o sa auzi glume despre cum i-a spus medicului în momentul când ne-a confirmat ca ești fetiță ca nu ai voie sa intri în camera lui! Și despre cum povestea el cu tati pe drum spre magazinul de jucării de unde ți-au cumparat o fustiță, ca noi doua o sa umplem casa de roz.

Pe Cara o cunoști deja. Doarme pe burtica mea tot timpul. Sa nu o smotocesti prea tare și sa nu ii dai toată mâncarea ta pe sub masa.

Desi am 20 de kg în plus, insomnii, grețuri, arsuri, sunt mult mai ușor de rănit din cauza hormonilor și plâng mult mai des decât de obicei, iubesc absolut fiecare secunda în care știu ca ești în burtica mea. Încă mi se pare incredibil ce binecuvântare am primit de la Dumnezeu și simt ca trăiesc un vis. O să fii perfecta!

Dar asta nu înseamnă că nu îmi fac griji uneori.

Nu avem cum să știm ce iti rezerva viitorul, dar te vom învața sā faci orice iti aduce fericire. Am încerca sa te învățăm sa nu iti pese prea mult de oameni ca sa reduci riscul de a fi rănită, dar n-ai avea de unde sa moștenești asta.

Știu că toți copiii se razvratesc și judecă la un moment dat deciziile părinților lor dar nu mă pot abține sa nu mă întreb dacă atunci când vei citi postarea asta mă vei considera o mamă bună.

Te voi învață sa ai grija de sufletul, inima și mintea ta și sa păstrezi relații doar cu oameni veseli. Cei nemulțumiți și pesimiști te vor trage la pământ. Sa razi cât mai des, tare și mult. Sa te înconjori cu tot ceea ce iubești. Fie ca este vorba de familie, animale, plante, hobby-uri. Sa crezi mereu în tine și sa nu permiți nimănui sa te abata de la idealurile tale.

Dar cel mai important, te voi învăța că nu ești niciodată singura.

Abia așteptam să ne întâlnim, Ana Sofia.

Cu dragoste, mami 🫶🏼❤️

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *