15 ani de handbal și o casa plină de cupe și medalii

15 ani de handbal din postura de antrenoare, 6 medalii de aur, 3 de argint, deținând trofee în competiții internaționale, Sarius Cup – Slovacia, EuroFest – Slovenia, Cell Cup – Ungaria, Smederevo Trophy – Serbia. Dar mai ales mii de copii care mi-au trecut prin inimă și pe care i-am făcut să viseze.

Se spune că fiecare dintre noi avem o cruce de dus. Dar parca uneori nici nu știi ce este mai important: Crucea însăși? Drumul parcurs? Destinația finală? Oamenii care ți-au fost alături și care te-au sprijinit cand ți-a fost greu?

”Născută în București acum 35 de ani, viața a avut planuri complet neașteptate cu mine. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că astăzi o să scriu despre mine din Bistrița. Pe un blog. Am fost binecuvântată sa fac ceea ce imi place: handbal. Până la 20 de ani si vreo 2 operații cu mingea in mână, în teren. Dar destinul m-a dus, la acel moment, intr-un loc care nu mi-a oferit posibilitatea să progresez ca sportivă și perfecționistă fiind, am ales să fac altceva în care să pot să devin cea mai bună. Așa a luat naștere clubul Olimpic Târgu Mureș, cel mai drag proiect inimii mele. Fenomenul care a schimbat si a dat sens multor vieți. Am dominat și câștigat toate competițiile de junioare în care am participat timp de 10 ani. Sezonul 2018 – 2019 a fost încununat cu cel mai important titlu – campioană la nivelul junioarelor I, iar o lună mai târziu, cu același lot care avea o medie de vârsta de 18 ani am ajuns până la barajul de promovare în Liga Florilor – MOL. Eu am convins cea mai buna echipa de junioare 1 din România că handbalul se joaca cu inima! Am învins un sistem și ne-am ales cu simpatia unei țări întregi.”

Asta sunt lucrurile frumoase pe care mi le amintesc din acea perioadă. Realitatea e că mi-a oferit cele mai importante lecții ale vieții mele.

Am învățat că toți au avut pe cineva care, la un moment dat, s-a îndoit de ei. Unii continua sa aibă armate gălăgioase de critici și de cârcotași gata sa strige: “ți-am spus eu!” la fiecare mic pas greșit sau eroare. Zgomotul de fond nu dispare niciodată, dar cei mai de succes oameni pe care îi cunosc au găsit o modalitate de a trăi cu acest zgomot, bazându-se pe oamenii care cred in ei si vazandu-si in continuare de telurile lor. Sunt tot mai puțini cei care sunt dispuși să se sacrifice pentru ceilalți dar satisfacția de a face bine altora și de a crea emulație in jurul tău este unică. Am suferit pentru fiecare deziluzie, pentru fiecare eșec și pentru fiecare nedreptate care ni s-a făcut, și m-am gândit să renunț de multe ori. Dar de fiecare data mi-am găsit resursele și energia să continui, chiar dacă rațiunea îmi spunea că nu merită să fac toate aceste sacrificii.

Aș schimba multe în trecutul meu. Oameni și decizii. Întâmplări și gesturi. Aș schimba cuvinte și ezitări. Aș schimba multe din tot ce am făcut. Astazi, eu mi-am gasit linistea si sunt împacată cu gândul că am făcut tot ce mi-a stat în putere. Mai mult, am primit o noua șansă sa o iau de la capăt, de data asta cu convingerea ca sunt făcută pentru meseria mea și ca Dumnezeu mi-a dat un rol extraordinar în viața asta.

„Mai mult câştigi prin iertare decât prin violenţă.”

– La Fontaine

Vă iert pe toți cei care mi-ați luat pacea sufletească și care mi-ați oferit nopți albe, pline de frământări și de lacrimi.

Vă iert pe toți cei care m-ați mințit, care mi-ați înșelat așteptările, care m-ați trădat și care m-ați lovit pe la spate, nemeritat.

Vă iert pe toți cei care mi-ați luat câte ceva, fie că au fost lucruri, timp, visuri sau oameni pe care i-am iubit și de care depindeam sufletește.

Vă iert pe toți cei care mi-ați întors spatele și care v-ați făcut nevăzuți în cele mai grele momente ale vieții mele.

Vă iert pe toți cei care mi-ați împovărat sufletul cu griji inutile, cu regrete, cu complexe și cu dureri nemeritate.

Vă iert pe toți cei care ați încercat să mă schimbați, să îmi luați libertatea de a fi eu, să mă asimilați turmei și să mă minimalizați.

Vă iert pe toți cei incapabili să mă cunoașteți, care m-ați denigrat și care m-ați judecat după standardele voastre mici și niciodată după calitățile mele.

Vă iert pe toți cei care m-ați irosit și care m-ați folosit. Vă iert pentru că vreau să îmi eliberez sufletul și mintea de voi.

Vă iert.

Ședința asta foto era incheierea de care sufletul meu avea nevoie. Mulțumesc din suflet celor care m-au încurajat și au făcut-o sa se întâmple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *